Leta i den här bloggen

söndag 12 september 2010

Varför vi bör rösta!

Detta val är viktigare än någonsin att rösta med tanke på att Sd i de senaste opionsundersökningarna låg runt 6% dvs över 4% spärren!
Många föredrar att inte rösta eller att rösta blankt, för att man kanske inte hittar något parti som passar en perfekt eller helt enkelt för att man är för lat.
Det man inte är medveten om är att ifall vi inte röstar eller röstar blankt så gynnar det Sverigedemokraterna. Att rösta blankt räknas inte alls och det gör det lättare för Sverigedemokraterna att komma in i riksdagen.

Många känner inte till detta och ibland föredrar att inte rösta alls som en sorts motstånd till hela systemet men i själva verket har man då röstat för det parti man absolut inte vill skall leda Sverige. Eftersom 90 % av blankröstarna och de som inte röstar alls, absolut inte vill ha in Sverigedemokraterna, kan det vara ett effektivt sätt att minska deras resulta genom att gå till valstugan och använda sin röst!

En sak värd att tänka på är också att vissa partier i riksdagen ligger hyfsat nära riksdagsspärren. Om dessa partier skulle åka ur riksdagen, kan Sverigedemokraterna få en vågmästarroll.Partierna som ligger närmast riksdagsspärren just nu enligt SVT:s väljarindex är Kristdemokraterna (4,9 %), Centerpartiet (5,6 %) och Vänsterpartiet (6,1 %).

Använd din yttrandefrihet och rösta i år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar